Se arată toate cele 13 rezultate

Avincis Muscat Ottonel Sauvignon Blanc

36,00 lei

Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.

Delicateţea soiului Muscat Ottonel și prospeţimea soiului Sauvignon dau echilibru acestui vin proaspăt și îmbietor creat de AVINCIS.

Culoarea sa este verde deshis, cu nuanţe aurii. Acest vin are un buchet floral, cu note de trandafiri, iar gustul său dezvăluie note de fructe exotice și arome citrice proaspete.

A se degusta foarte rece la 7 °C, alături de peşte la grătar sau fructe de mare.

Avincis Cabernet Sauvignon

43,00 lei

Cabernet Sauvignon este un soi franţuzesc de vin, care a fost adus în România cu câteva secole în urmă. Prezenţa sa în zona Drăgăşani dovedeşte compatibilitatea sa cu solul acestei regiuni.

10% din acest vin este învechit în baricuri de stejar timp de 7 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.

Culoarea acestui cabernet negru roşiatic intens. Acest vin are un buchet proaspăt şi expresiv de coacăze negre şi mure. Structura acestui vin prezintă echilibru între aroma proaspătă de fructe şi taninii delicate.

A se servi la 17˚C, alături de orice tip de carne roşie.

Avincis Cramposie

43,00 lei

Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi. Crâmpoșia este, așadar, unul dintre puținele soiuri pre-filoxerice autohtone care au rezistat din vremea dacilor până astăzi.

În anii ’60 ai secolului trecut, cercetătorii de la Stațiunea Viticolă din Drăgășani au început un lung proces de încrucișări „deschise”, iar după aproape două decenii de încercari și selecții au realizat soiul nou, autohton, autofertil, numit Crâmpoșie Selecționată, soi care s-a adaptat perfect terroir-ului său de origine.
Crâmpoşia Selecţionată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi.

Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde. Gustul său este persistent și plin de viaţă, cu note citrice, însoţite de o plăcută mineralitate.
Este un vin uşor de consumat!

Avincis Cuvee Amelie

49,00 lei

Tămâioasă Românească este un soi aromat de struguri cultivat de multă vreme în podgoria Drăgăşani.

Culoarea acestui vin este galben pai cu tentă aurie
Buchetul său este puternic şi elegant, cu arome de mango, piersici, caise şi miere.
Gustul vinului este echilibrat, puternic aromat, dulce şi armonios cu aciditate ridicată care susţine prospeţimea vinului.
A se servi rece la 10-12˚ C, ca un aperitiv cu prietenii, împreună produse de patiserie sau ca un digestiv rafinat într-o companie bună.

Avincis Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon

74,00 lei

Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrăţişat cu graţie şi eleganţă pământul din Drăgăşani, luând tot ceea ce este mai bun din sol.

40% din acest vin este învechit în baricuri (noi în proporţie de 90%) timp de 14 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.

Culoarea acestui cabernet este rubiniu închis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacăze negre proaspete cu o notă de stejar. Gustul său profund de fructe proaspete este combinat cu o uşoară notă de vanilie.

Vă sfătuim să îl degustaţi la o temperatură de 18°C alături de friptură de miel şi legume.

Avincis Cuvee Grandiflora

105,00 lei

Cabernet Sauvignon (60) şi Merlot (40%) sunt două soiuri de struguri prezente de mulţi ani în România şi care şi-au dovedit compatibilitatea cu regiunea Drăgăşani, dând naştere unor vinuri speciale. Acest cupaj legendar a fermecat iubitorii de vin de-a lungul secolelor cu aromele irezistibile rezultate din această combinaţie.

50% din Merlot şi din Cabernet Sauvignon a fost maturat în butoaie de stejar (100% noi) timp de 14 luni.

Culoarea acestui vin este rubiniu închis profund. Buchetul dezvaluie fructe negre de padure si cirese, invaluite in arome de cafea prajita, cu nuante de vanilie, ciocolata si condimente. Este un vin foarte expresiv, bine structurat, rotund, cu corp puternic, ai cărui tanini catifelaţi dau un bun potenţial de învechire.

A se servi la 18°C, alături de mâncare gătită la foc mic.

Avincis Cuvee Petit Sauvignon Blanc

43,00 lei

Acest Sauvignon Blanc provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Calităţile acestui soi sunt bine cunoscute în toată lumea iar noi credem în potenţialul său de a crea un vin bun în zona Drăgăşani.

20% din acest vin este fermentat şi maturat timp de 6 luni în butoaie de stejar. Restul vinului este fermentat în cisterne de inox cu temperatură controlată.

Culoarea este galben deschis cu reflexii verzui. Acest vin prezintă arome de grapefruit şi iarbă proaspătă alături de fructe exotice. Gustul său este puternic cu aciditate înţepătoare şi note citrice.

Are un potenţial bun de învechire.

A se degusta rece la aproximativ 8 °C. Vă sfătuim să serviţi acest vin cu legume la grătar şi pui însosuri cremoase.

Avincis Feteasca Regala/Pinot Gris

57,00 lei

Acest cuvée este un cupaj deosebit de interesant şi inedit între un soi local şi un soi favorit pe plan internaţional. Din combinaţia acestor soiuri s-a născut un vin special.

30% din acest vin este Feteasca Regală care este fermentată şi maturată în baricuri de stejar timp de 9 luni cu batonaj periodic. Restul de 70% este Pinot Gris, din care 20% este fermentat si maturat timp de 6 luni în baricuri de stejar. Restul vinului este fermentat în cisterne de inox.

Culoarea acestui vin este auriu deschis strălucitor. Buchetul bogat şi complex al acestui vin se deschide către dulceaţa florilor albe şi a caiselor cu o uşoară aromă de vanilie. Gustul său este generos şi bine structurat cu arome de piersică şi pară condimentată.

Vă sfătuim să serviţi acest vin uşor rece, la 9˚C, alături de pui în sos de ciuperci sălbatice sau orez cu trufe.

Avincis Merlot

64,00 lei

Acest soi cu arome variate şi textură delicată a fost adus în viile din Drăgăşani cu mult timp în urmă adaptându-se foarte bine la condiţiile de climă şi la solul din această zonă.

40% din volumul total de vin este maturat în butoaie de stejar (noi în proporţie de 40%) timp de 12 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.

Culoarea acestui vin este violet-roşu închis cu reflecţii de rubin. Acest vin prezintă un buchet expresiv de zmeură, prune şi o notă de ciocolată neagră. Gustul acestui Merlot este generos, cu arome de mure şi note de boabe de cafea prăjită şi tanini mătăsoşi.

Vă sfătuim să-l degustaţi la o temperatură de 18 °C, alături de mâncăruri gătite.

Avincis Negru de Dragasani

64,00 lei

Negru de Drăgăşani, un soi unic de struguri, îşi are originile în zona Drăgăşani, unde a putut să-şi pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgăşani este rezultatul unei încrucişări între Negru Vârtos şi un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.

Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireşe negre şi afine, cu nuanţe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireşe şi o uşoară nuanţă de piper proaspăt.

A se servi la 17°C.

Acompaniază foarte bine carnea înăbuşită în sos de vin.

Avincis Negru de Dragasani Magnum

Avincis Negru de Dragasani Magnum

140,00 lei

Negru de Drăgăşani, un soi unic de struguri, îşi are originile în zona Drăgăşani, unde a putut să-şi pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgăşani este rezultatul unei încrucişări între Negru Vârtos şi un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.

Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireşe negre şi afine, cu nuanţe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireşe şi o uşoară nuanţă de piper proaspăt.

A se servi la 17°C.

Acompaniază foarte bine carnea înăbuşită în sos de vin.

Avincis Pinot Noir

64,00 lei

Pinot Noir este un soi adus recent pe dealurile din Drăgăşani. Am selectat cele mai bune loturi de pământ pentru ca viţa să prindă rădăcini adânci, iar rezultatul este acest vin minunat.

50% din acest vin a fost învechit în baricuri (noi în proporţie de 50%) timp de 12 luni. După îmbuteliere vinul a mai fost învechit timp de 12 luni în pivniţele noastre.

Culoarea acestui vin este rubiniu intens. Vinul prezintă un buchet elegant de căpşuni şi cireşe cu uşoară notă condimentată. Gustul său este mătăsos cu aciditate bună. Este un vin generos şi echilibrat cu tanini bine integraţi.

A se servi uşor răcit la 16 °C, alături de friptură de vită în sos de ciuperci.

Avincis Rose

43,00 lei

Acest Rosé este făcut din Cabernet Sauvignon, un soi răspândit astăzi în toată lumea datorită potențialului la crearea celor mai bune vinuri roșii şi Merlot un soi cunoscut de asemenea de multă vreme.

Primul soi dă structură vinului, iar al doilea îi dă ușoare note florale, rotunjime şi final elegant.

Culoarea sa este roz deschis și luminos.

Buchetul dezvăluie arome de căpșune sălbatice și cireșe proaspete.

Gustul este proaspăt, cu aromă de coacăze roșii și aciditate plăcută.

Acest vin trebuie degustat tânar şi proaspăt!

A se servi rece la 7 ˚C alături de salate de sezon şi cocktail de creveţi şi avocado.